Jedini recepti za variva koji vam neće dosaditi ove zime
Zima je idealno vrijeme za topla, mirisna variva kao savršen obrok. Ipak, valja ih znati i dobro pripremiti da bi bila ukusna.A što kad ponesta...
Unošenje dovoljne količine vode vrlo je bitno za čovjekovo zdravlje i imunitet. Voda koristi mozgu za proizvodnju hormona, njome se prenose nutrijenti kroz organizam te regulira tjelesna temperatura.
No mnogima je obična voda “dosadna” te je ponekad teško unijeti dovoljnu dnevnu količinu. Istraživanja su pokazala da vitamini dodani u vodu s okusom i sokove ne pridonose čovjekovom organizmu te su prepuni šećera. Ako želite piti nešto drukčije i zdravije, voda infuzirana voćem i začinskim biljem odličan je izbor. U nastavku vam donosimo pet recepata za voćnu vodu u kojoj ćete uživati.
Voda s bosiljkom i narančom
Sastojci
Pola litre obične ili gazirane vode
Led
Naranča
Svježi bosiljak
Stavite vodu u teglu, dodajte led te naranču narezanu na kriške te bosiljka po želji. Promiješajte te poslužite.
Voda s jagodama, svježim krastavcem i bosiljkom
Sastojci
3 lista bosiljka narezana na veće komade
Jedna narezana jagoda
3 do 5 kriški svježeg krastavca
Led
Voda
Sve sastojke staviti u veću čašu, zaliti vodom. Ostaviti da odstoji berem pet minuta te poslužiti s ledom.
Voda s limunom i malinama
Sastojci
Dvije šalice malina
Osam šalica vode
Jedan veliki limun, narezan
Jedna suha datulja
Staviti sve sastoje u veliku teglu, preliti vodom i pustiti da se hladni najmanje sat vremena u hladnjaku.
Voda s jagodama, mentom i narančom
Sastojci
Šaka svježe mente
Pola šalice narezanih jagoda
Pola naranče, narezane
4 decilitra vode
Voće i mentu staviti u malenu teglu, preliti s vodom te ostaviti u hladnjaku preko noći.
Voda s ananasom i đumbirom
Sastojci
Jedna šalica svježeg ananasa isjeckanog na kockice
5 centimetara sitno sjeckanog ili naribanog đumbira
2 litre vode
Ananas i đumbir ubacite u veliku teglu, prelijete vodom i stavite hladiti u hladnjak. Ako želite slađi okus, ananas najprije možete potisnuti u tegli pa onda dodati vodu.
Foto: Jacek Dylag/Unsplash