Mango cheesecake!

by | 29 srpnja, 2015

Neki dan sam se našla u dućanu i primjetila veliki izbor egzotičnog voća iz cijelog svijeta pa sam vas pitala na facebook stranici bloga što da kupim i isprobam te ste napisali – mangophysalis.

Niti jedno ovo voće nisam probala prije današnjeg dana, moram priznat da mi se mango jako svidio a physalis će poslužiti kao dekoracija. Oba prijedloga dala je Marina kuharica za male i velike koja kaže da joj physalis jako odgovara pa ju eto izazivama da proslijedi koji recept.

I ptice na grani već zanju da obožavam cheesecake pa sam eto sve to nekako uspjela spojiti. Ovdje u Njemačkoj su jako popularni pečene torte od sira pa da zadovoljim nove kolege i prijatelje i to sam uklopila u ovaj post.

Mango Cheesecake

Za podlogu:

200 g brašna
100 g hladnog maslaca
4 žlice hladne vode
1 mala žličica šećera

Za cheesecake:

500 g krema sira (ja sam koristila Philadelphiu, ali ABC sir je također ok)
3 cijela jaja
120 g šećera
1 žlica brašna
1 mango (oguljen, narezan na sitne kockice)

Za ukrašavanje:

3 bjelanjka
6 žlica šećera
2-3 prstohvata mljevene bourbon vanilije (Moja je iz Harisse, ali poslužit će i ekstrakt ako nemate)
physalis

Mango

Za podlogu:

U zdjelicu staviti brašno i šećer te promiješati. Dodati hladan maslac narezan na kockice i rukama spojiti s brašnom. Kad izgleda poput pijeska dodati hladne vode i spojiti sve. Kalup od 20 cm obložiti papirom za pečenje na dnu i utisnuti mrvice te zagladiti žlicom.
Peći na 180 stupnjeva dok ne dobi malo boje, cca 10 minuta.

Priprema podloge

Za cheesecake:

Kad se podloga peče, pripremite punjenje za cheesecake. Sir staviti na miksanje da postane kremasto te dodavati lagano šećer i jaja naizmjence. Kad se spoje završite s miksanjem i dodajte mango i brašno. Tu vam dajem izbor da ostavite mango u komadićima ili napravite pire. Ručno pomiješati i uliti u kalup za pečenje. Na 180 stupnjeva peći 1 sat. Kad je pečeno gornji dio je zlatne boje a u srediti još izgleda malo nepečeno ali to će se kod hlađenja stisnuti. Na slici ispod je svježe iz pećnice.

Svježe pečeni cheesecake

Priprema dekoracije:

Pustiti da se ohladi potpuno. Miksat bjelanjek u snijek i dodavati žlicu po žlicu šećer sok se ne rastopi. Dodati i vanilije te staviti na cheesecake i špatulicom lijepo premazati. Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva i 10 minuta pustiti da se šaum od bjelanjka zapeče.

Kad je zapečeno pustite da se ogladi i ukrasite physalisom ili nekom drugom voćkom po želji.

Mango Cheesecake

 

Mango Cheesecake

 

Tihana Koprek
www.justcakegirl.com