Salata sa škampima i povrćem
A video posted by Simple, Quick, and Healthy (@videomeals) on Apr 14, 2016 at 8:22am PDT
Po ljeti je najbolje jesti laganu, zdravu hranu koja će Vas osigurati dovoljan broj energije tijekom dana. Upravo takva je i ova salata s potpisom Romine Mlinarević (Zdrava i fina – hrana Romina).
SASTOJCI:
2 šalice kuhanog slanutka
2 šalice rikule
1 šalica radiča
½ šalice prženih lješnjaka
1 šalica krutona beskvasnog kruha
Preljev:
1 žlica agavinog sirupa
1-2 žlice bučinog ulja
Jabučni ocat
Umeboshi ocat
Skuhajte slanutak s kombu algom šok metodom (oko sat vremena). Posolite pred kraj kuhanja. Zagrijte pećnicu na 180°. Narežite kruh na kockice i pecite oko 15 minuta u pećnici. Za to vrijeme operite i osušite rikulu, narežite radič na tanke rezance, popržite lješnjake na suho. Sve sastojke pomiješajte. Pomiješajte sastojke za preljev i prelijte po salati.