Zafrigana juha

by | 10 kolovoza, 2015

Tradicionalni recept za zafriganu juhu, poznatu i pod nazivom – prežgana juha.

SASTOJCI
  1. 1 dcl ulja
  2. 1 komadić češnjaka
  3. 4 žlice brašna
  4. 1.3 l hladne vode
  5. 1 žličica crvene paprike
  6. 2 žličice soli
  7. 2 cijela jaja
PRIPREMA
  1. Ulje staviti u lonac, dodati mu nasjeckani češnjak, popržiti samo da malo zamiriši, na to dodati brašno, stalno miješajući popržiti dok malo ne potamni.
  2. Zatim dodati hladnu vodu, crvenu papriku i sol.
  3. Kuhati na laganoj vatri dok ne prokuha oko 10 minuta, trebalo bi stalno miješati jer se zafrig zna zaljepiti za dno.
  4. Kada prokuha dodajte 2 izmućena jaja i kuhajte još nekoliko minuta.
  5. Ukoliko volite možete u juhu dodati i rižu ili na kraju malo poslužiti uz malo narezanog kruha, propečenog ili ne, po ukusu.

Sanja Štrbac
www.domacica.com.hr