Nougat torta s kruškama

by | 25 veljače, 2013

Za koru:

  • 250 g mljevenih keksa
  • 100 g maslaca
  • 1 dl mlijeka
  • 50 g šećera u prahu

Za kremu:

  • 10 g želatine u prahu
  • 125 g eurokrema
  • 50 g čokolade
  • 1 dl jogurta
  • 5 dl slatkog vrhnja

Za preljev:

1 konzerva kompota od krušaka (460 g)
1 bezbojni preljev za torte

Priprema:
Kora:

1. Mljevene kekse preliti mlijekom i promiješati.
2. Maslac umutiti sa šećerom u prahu, dodati u njega natopljene kekse i dobro izmiješati.

Krema:

1. U manjoj posudi pomiješati jogurt, eurokrem i čokoladu pa zagrijavati na umjerenoj temperaturi da se svi sastojci sjedine.
2. Želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri. U ohlađenu smjesu od jogurta dodati nabubrenu želatinu i promiješati. Ostaviti u hladnjaku da se stegne.
3. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, a zatim postepeno dodavati želatinsku smesu od jogurta sve vrijeme muteći mikserom.

Završni postupak:

1. U okrugao kalup za tortu uliti smjesu za koru i poravnati. Preko nje nanijeti pripremljenu kremu.
2. Kruške ocijediti od viška tekućine i narezati na kriške. Kriške rasporediti preko kreme.
3. Bezbojni preljev za kolače pripremiti prema uputama s vrećice i preliti preko voća. Pričekati da se stegne, a potom tortu izvaditi iz kalupa.

Izvor: Dobra hrana