3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Za koru:
Za kremu:
Za preljev:
1 konzerva kompota od krušaka (460 g)
1 bezbojni preljev za torte
Priprema:
Kora:
1. Mljevene kekse preliti mlijekom i promiješati.
2. Maslac umutiti sa šećerom u prahu, dodati u njega natopljene kekse i dobro izmiješati.
Krema:
1. U manjoj posudi pomiješati jogurt, eurokrem i čokoladu pa zagrijavati na umjerenoj temperaturi da se svi sastojci sjedine.
2. Želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri. U ohlađenu smjesu od jogurta dodati nabubrenu želatinu i promiješati. Ostaviti u hladnjaku da se stegne.
3. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, a zatim postepeno dodavati želatinsku smesu od jogurta sve vrijeme muteći mikserom.
Završni postupak:
1. U okrugao kalup za tortu uliti smjesu za koru i poravnati. Preko nje nanijeti pripremljenu kremu.
2. Kruške ocijediti od viška tekućine i narezati na kriške. Kriške rasporediti preko kreme.
3. Bezbojni preljev za kolače pripremiti prema uputama s vrećice i preliti preko voća. Pričekati da se stegne, a potom tortu izvaditi iz kalupa.
Izvor: Dobra hrana