Donosimo vam recept za jedan vrlo ukusan ručak. U pitanju je piletina s ananasom.
Ovo glavno jelo priprema se lako i brzo, što je jako bitno, jer se ovih dana trudimo što manje vremena provoditi u kuhinji.
Sastojci:
– 500 g pilećeg bijelog mesa
– 1,5 dl teriyaki umaka
– 200 g kolutova ananasa iz konzerve
– mješavina začina, ulje
Priprema
1. Piletinu uzdužno narezati na trake debljine 2 cm i začiniti po želji.
2. Narezanu piletinu preliti teriyaki umakom (u pitanju je gotov umak sličan sojinom umaku, koji se može kupiti u bolje opskrbljenim supermarketima) i ostaviti u hladnjaku da odleži pola sata.
3. Kolutove ananasa narezati na kockice.
4. Uzeti štapiće za ražnjiće pa na njih nizati i uvijati naizmjenično piletinu i ananas.
5. Ražnjiće peći na vrućem ulju najprije s jedne, a potom i s druge strane dok ne porumene.