Ovo je prava poslastica za sve ljubitelje sira, posebno gorgonzole! Glavno jelo nije složeno za pripremu, zato zasučite rukave, nećete zažaliti! Predstavljamo vam recept za rolice u umaku od gorgonzole…
Priprema
1. Pileće filee očistiti, a zatim oba filea prerezati napola da bi se dobile ukupno četiri polovice.
2. Potom svaku polovicu filea poprečno zarezati i otvoriti kao ”knjigu”. Preko najlon vrećice istanjiti ih kako bi se dobile veće šnicle.
3. Polovicu gorgonzole narezati na 8 štapića.
4. Svaku istanjenu šniclu prekriti s dva lista suhe vratine i staviti dva štapića gorgonzole. Bočne stranice šnicle saviti 1 cm prema sredini pa zarolati.
5. Punjene rolice obložiti listovima slanine tako da se na krajevima preklapaju. Zatim ih popeći na vrućem ulju sa svih strana da porumene.
6. Posebno umutiti bijelo vino, vrhnje za kuhanje, goveđu juhu, peršin i začine po želji. Preliti preko popečenih rolica i pirjati na umjerenoj temperaturi dok se umak ne zgusne.