Bruschetti s bundevom i kozjim sirom

by | 18 rujna, 2015

brusketi

– Za 8-10 komada.

Potrebno je:
– butternut bundeva (oko 400 g), 6 češanja češnjaka, tri grančice kadulje, 1 žličica chilija, ulje, sol, papar, 125 g mekog kozjeg sira

Priprema:
– Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C.
– Uzmite malu butternut bundevu, uklonite sjemenke i narežite je na osam kriški, pa poslažite na pleh za pečenje. Dodajte šest izgnječenih češanja češnjaka, tri grančice kadulje (prethodno uklonite stabljike), 1 žličicu chilija, prelijte s malo ulja i dodajte sol i papar.
– Ručno izmiješajte kako bi se začini ravnomjerno rasporedili. Kriške poslažite u pleh i pecite 35-40 minuta dok ne porumene. Izvadite iz pećnice i ohladite.
– Narežite raženi kruh na šnite i istostirajte ih na tavi, po minutu sa svake strane. Premažite svaku šnitu kruha poprženim i oguljenim češnjakom.
– S pečenih bundeva odstranite koru, a pulpu lagano ispasirajte vilicom. Ovu smjesu premažite preko kruha, a odozgo stavite kozji sir, nekoliko listova kadulje i maslinovo ulje.

Izvor: Life Content
Foto: Life Content, Jamie Magazine