Čokoladna torta bez brašna

by | 23 rujna, 2015

Danas se zasladite čokoladnom slasticom bez brašna.

cokoladna-torta-think

Sastojci:
– 250 g čokolade za kuhanje
– 150 g maslaca
– 150 g šećera
– 4 jaja
– pola žličice ekstrakta vanilije
– 100 g mljevenih badema

Priprema
Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva C i u pleh obložen papirom za pečenje stavite bademe. Pecite ih 5 do 7 minuta, dok ne dobiju boju. Pustiti da se ohlade, a zatim ih sameljite u blenderu.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka u dvije posude, te otopite čokoladu i maslac na pari. Ostavite sa strane.
Umutite žumanjke, ekstrakt vanilije i pola mjerice šećera mikserom i u tu smjesu ubacite rastopljenu čokoladu i mljevene bademe. Zatim umutite ostatak šećera i bjelanjke u čvrsti snijeg te polako umiješajte u čokoladnu smjesu, koju ćete prebaciti u pleh za pečenje i peći 45-50 minuta na 200 stupnjeva C. Premažite čokoladom i ukrasite nasjeckanim bademima (po želji).

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock