1. Luk, crvenu i zelenu papriku narezati na kockice, a tikvice naribati na krupno.
2. Na malo ulja popržiti luk, dodati crvenu i zelenu papriku te i njih kratko popržiti. Na kraju dodati tikvice i pirjati ih dok višak tekućine ne ispari.
3. Pirjano povrće skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi. Potom u njega dodati jaje, parmezan, mrvice i začine po ukusu te promiješati.
4. Batake odvojiti od zabataka. Pažljivo zadići kožicu sa bataka i zabataka te prostor između mesa i kožice napuniti pripremljenim nadjevom od povrća.
5. Punjene batake začiniti po ukusu i premazati senfom.
6. Posebno pripremiti umak: pomiješati sok od rajčica, pileću juhu, ulje, gustin i začine po ukusu.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju uliti umak. Poslagati punjene batake i zabatke pa peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok meso ne omekša, a višak tekućine napola ne ispari.