Ovo sigurno niste znali o bebama

by | 7 ožujka, 2012

Bebe su veliko čudo i iznenađuju nas svakodnevno. Postoje brojne zanimljive činjenice u vezi sa tim da bebe imaju neke sposobnosti koje djeluju potpuno nevjerojatno. Predstavljamo vam samo neke činjenice koje možda niste znali o bebama. 

Lijepa beba-lijepa odrasla osoba

Iako postoji nekakvo mišljenje da svaka beba koja je lijepa po rođenju, nužno mora biti lijepa i kada odraste. međutim, to nije točno.

Bebe nisu sebične

 Već s 15 mjeseci, bebe imaju osjećaj za pravdu. Oštene su i nerijetko dijele sve što imaju s drugom djecom. 

Bebe su rasisti

 Jedno američko istraživanje Sveučilišta u Sheffieldu, pokazalo je da mnoge bebe koje su u dobi od tri mjeseca, pokazuju veću naklonost prema svojim vršnjacima koji su iste rase. Zbog toga, nikada nije previše rano da svoje dijete naučite da su svi ljudi jednaki. 

Bebe osjećaju ritam glazbe

Vjerovali ili ne, bebe imaju osjećaj za ritam, a mnoge raspoznaju veselu od tužne glazbe. Također, dokazano je da bebe reagiraju na određene vrste glazbe. Tako, ako je glazba vesela, tako će se ponašati i beba, dok se ona uozbilji ukoliko joj pustite tužnu melodiju.

Bebe razlikuju "dobro" i "loše"

 Mnoge bebe koje imaju šest mjeseci i više imaju razvijen osjećaj razlikovati dobro i loše. Kada biste bebi pustili crtani film "Tom i Jerry", što mislite koji lik bi joj se više svidio? Vjerojatno "dobri" Jerry, iako je on u većini slučajeva "pokretač" problema.

Tagovi: