Sastojci:
– 2 filea pačjih prsa (bez kože, od 240 g)
– 2 žlice ulja
– sol, papar
– 1 glavica crvenog luka
– 2 naranče
– 250 ml temeljca
– 1 žličica marmelade od naranče
– chili u prahu
– 1 žličica gustina
Priprema:
1. Zagrijati pećnicu na 200 °C. Oprati i osušiti meso.
2. Peći pačja prsa na vrućem ulju, 3 minute s obje strane, a zatim začiniti po želji.
3. Prebaciti u vatrostalnu posudu te peći 8-10 minuta u zagrijanoj pećnici.
4. Crveni luk sitno nasjeckati pa popržiti na masnoći od mesa dok ne postane staklast.
5. Jednu naranču oguliti i razdijeliti na kriške, a drugu iscijediti.
6. Dodati temeljac u posudu s lukom, a zatim uliti sok od naranče.
7. Zatim dodati marmeladu, te začiniti chilijem po želji. Posoliti i popapriti po želji i dodati kriške naranče.
8. Izmiješati gustin sa žlicom vode, dodati u umak i kuhati još dvije minute.
9. Poslužiti meso na velikom tanjuru s umakom od naranče.