Pogačice s dvije vrste sira

by | 7 ožujka, 2013

Za tijesto:

  • 700 g glatkog brašna
  • 250 g sitnog sira
  • 1 dl vrhnja
  • 150 g margarina
  • 1 žličica soli
  • 3 jaja
  • 1 svježi kvasac
  • 1 žličica šećera
  • 1 dl mlijeka
  • 200 g sira
  • 0,5 dl maslinovog ulja

Priprema:

1. U manjoj posudi pomiješati mlako mlijeko, šećer, žličicu brašna i izmrvljeni kvasac pa dobro izmiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudi za miješanje pomiješati polovinu brašna, nadošao kvasac, svježi sir, 2 jaja, omekšao margarin, vrhnje i malo soli po ukusu. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mijesiti dok se tijesto ne počne odvajati od prstiju. Umiješano tijesto ostaviti na toplom da nadođe.
3. Nadošlo tijesto razvaljati na debljinu od 1 cm, premazati ga maslinovim uljem, posuti ribanim sirom i zarolati. Roladu ostaviti da miruje 20 minuta.
4. Zatim roladu razvaljati na debljinu od 1,5 cm pa okruglom modlom izvaditi pogačice.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati pogačice te ih premazati umućenim jajetom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana