Slana fantazija

by | 9 ožujka, 2013

za 5 osoba

POTREBNO JE:

  • 300 g mljevene junetine
  • 200 g šampinjona
  • 1 glavica luka
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 4 jaja
  • 2 dl jogurta
  • 250 g brašna + brašno za posipanje
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 4 žlice ulja
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • mješavina začina
  • papar

PRIPREMA:
1. Luk očistiti i narezati na kockice, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja popržiti luk, dodati mljevenu junetinu te i nju kratko popeći.
3. Potom dodati šampinjone i pirjati dok gljive ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari. Pred kraj pirjanja dodati mljevenu papriku, peršin i začine po želji.
4. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
5. Posebno umutiti žumanjke, jogurt, brašno i prašak za pecivo. Dodati nadjev od mesa, snijeg od bjelanjaka i polako promiješati.
6. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i posipati brašnom, a zatim u nju uliti pripremljenu smjesu. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana