Trik pomoću kojeg ćete kruh duže održati svježim
Mnogi se trude što je moguće duže održati kruh svježim i poslije toliko savjeta misle da su našli pravi recept za to. Vjerojatno i vi s ovim ciljem...
SASTOJCI:
Za tijesto:
600 g brašna
žličica soli
mlake vode po potrebi
Za fil:
500 g pilećeg mesa bez kostiju
1 glavica crnog luka
sol i papar
Preljev:
3 dl vode
1/2 žličice soli
2 žlice ulja
PRIPREMA:
1. Umijesiti tijesto na uobičajen način. Razviti ga u jufku, pa je poprskati uljem i ostaviti 5 min. da odstoji.
2. Krajeve jufke preklopiti prema sredini, ponovno je razviti, pa iseći na kvadratiće i filovati prethodno pripremljenim filom.
3. Pileće meso isjeckati na kockice i vrlo kratko propržiti s lukom. Začiniti po ukusu.
4. Na sredinu svake kocke od tijesta staviti malo fila, svaku piticu uviti i ređati u prethodno podmazan pleh. Peći na 250 º C.
5. U loncu prokuhati vodu za preljev, dodati sol i ulje.
6. Skoro pečene pitice zaliti preljevom i vratiti u pećnicu još desetak minuta.