Teletina s graškom i njokama

by | 11 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 800 g telećeg mesa od buta
  • 3 glavice luka
  • 1 mrkva
  • 400 g njoka
  • 200 g graška
  • 1/2 žličice mljevene paprike
  • 50 g celera
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 1 dl bijelog vina
  • mješavina začina, ulje

Priprema:

1. Luk, mrkvu i celer očistiti i narezati na kockice.
2. Teletinu narezati na krupnije kocke.
3. Na malo ulja popržiti luk, a zatim dodati celer i mrkvu te i njih kratko popržiti.
4. Potom dodati teletinu i peći je dok ne promijeni boju. Nastaviti s pirjanjem uz dolijevanje vode po potrebi dok meso ne omekša.
5. Zatim dodati grašak, mljevenu papriku, začine, pire od rajčice i bijelo vino pa nastaviti s kuhanjem.
6. Pred kraj dodati skuhane njoke, začiniti po želji i promiješati.

Izvor: Dobra hrana