Dizajnerica Klara Ivanović uspješno pliva i kazališnim vodama

by | 10 svibnja, 2016

Daske koje život znače, već godinama između ostalog, zaokupljaju našu uspješnu dizajnericu Klaru Ivanović. Klara ovoga puta potpisuje kostimografiju za predstavu „Tko i što brani“ koja je premijerno prikazana 28. travnja 2016. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru u suradnji s kazališnom udrugom „Igrajmo se“. Tijekom predstave na pozornici izmjenjuje se gotovo 90-ero djece, a upravo ta brojka svjedoči i o broju kostima potrebnih za izvedbu ovog kazališnog komada.

Slavonka s biogradskom adresom sklonost prema crtanju, slikanju i kostimografiji gaji oduvijek, ali dugogodišnje oslikavanje tkanine postao je njezin najprepoznatljiviji motiv. Klara Ivanović svoj rad predstavlja pod imenom „Carol”, a dosad je sudjelovala na brojnim modnim manifestacijama. Svom prepoznatljivom stilu, dizajnerica je ostala vjerna i početkom ove godine kada je predstavljena kampanja za novu ručno oslikanu kolekciju pod imenom Bird of paradise čiju je viziju bezvremenske ljepote upotpunila predivna mlada pjevačica grupe Pavel Antonia Matković Šerić.

Kolekcija Bird of paradise brenda “Carol” ispunjena je koloritnim motivima koji su ručno oslikani na tkaninu i koji upravo zbog toga ovoj kolekciji daju posebnu dozu šarma i originalnosti. Inspiraciju za kolekciju ova uspješna dizajnerica pronašla je u magnolijama i rajskim pticama za koje kaže da “svojom gracioznošću i ljepotom ostavljaju čovjeka bez daha”.

Tjednima slikam uzorak na papiru koji kasnije slažem u kolekciju. Konstrukcija mora biti prilagođena uzorcima, a uzorci konstrukciji modela tako da paralelno radim dizajn tekstila i dizajn odjeće. Nakon toga kreće krojenje i šivanje, a tada već postajem nestrpljiva jer me zanima kako će u konačnici sve izgledati“, rekla nam je Klara o samom kreativnom procesu.