Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Za tijesto:
Za nadjev:
Priprema:
Tijesto:
1. Pomiješati mlako mlijeko, šećer, žličicu brašna i izmrvljeni kvasac. Dobro izmiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudi za miješanje sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, malo soli, omekšani margarin i jogurt te promiješati. Postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mijesiti dok se tijesto ne počne odvajati od posude. Zamiješeno tijesto prekriti krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
Nadjev:
Pomiješati sjeckanu šunku, ribani sir, svježi sir, kečap i origano pa dobro izmiješati.
Završni postupak:
1. Nadošlo tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm. Zatim po njemu okruglim kalupom promjera 8 cm izvaditi pogačice.
2. Pogačice unakrsno razrezati na četiri mjesta. Na sredinu staviti žličicu pripremljenog nadjeva, a zatim dvije paralelne stranice presavinuti, a njihove krajeve slijepiti prema uputama sa slike. Na isti način presavinuti i preostale dvije strane tijesta tako da se dobije izgled cvijeta.
3. Okruglu tepsiju nauljiti i posipati brašnom, a zatim u nju poslagati punjene cvjetove. Premazati ih umućenim jajetom i posipati sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C.
Izvor: Dobra hrana