Piletina s tikvicama

by | 15 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 700 g pilećeg bijelog mesa
  • 3 mlade tikvice
  • 250 g sira narezanog na listiće
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 2 dl vrhnja
  • 3 jaja
  • 2 dl mlijeka
  • 0,5 dl ulja
  • 1 pakiranje instant pirea
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Pileće bijelo meso narezati na šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu. Zatim ih popržiti na vrućem ulju da porumene.
2. Tikvice oprati, odrezati im vrhove i pomoću noža narezani na listove. Listove posoliti i ostaviti da omekšaju.
3. Pečene šnicle premazati pireom od rajčice, prekriti ih listovima sira i uviti u listove tikvica.
4. Posebno umutiti vrhnje, 2 jaja i mlijeko, dodati začine po ukusu i promiješati.
5. Instant pire pripremiti prema uputama s vrećice, a potom u njega dodati jaje i dobro izmiješati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati upakirane šnicle. Preko njih rasporediti krumpir-pire i preliti smjesom od jaja. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana