1. Pile zarezati uzdužno po sredini bijelog mesa. Razdvojiti kožu od bijelog mesa, vodeći računa o tome da se koža ne ošteti.
2. Potom izvaditi bijelo meso i zajedno s mesnatom slaninom samljeti na mašini za mljevenje.
3. U smjesu od mljevenog mesa dodati jaje, peršin, curry, mrvice i začine po želji pa dobro izmiješati.
4. Mladu mrkvu očistiti i skuhati u slanoj vodi.
5. Pripremljenim nadjevom od mesa napuniti pile. Zatim mrkvu u komadu utisnuti u nadjev od mesa.
6. Kožu punjenog pileta pričvrstiti čačkalicama.
7. U odgovarajuću vatrostalnu posudu uliti mješavinu ulja i pileće juhe, a potom u nju staviti pile i premazati ga maslacom. Na kraju prekriti folijom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC 50 minuta. Ukloniti foliju i peći dok ne porumeni.