Pile punjeno mrkvom

by | 17 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 1 pile (1,5 kg)
  • 1 vezica mlade mrkve
  • 1 jaje
  • 2 dl pileće juhe od kocke
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 50 g mesnate slanine
  • 0,5 dl ulja
  • 4 žlice krušnih mrvica
  • 50 g maslaca
  • curry
  • papar
  • sol

Priprema:

1. Pile zarezati uzdužno po sredini bijelog mesa. Razdvojiti kožu od bijelog mesa, vodeći računa o tome da se koža ne ošteti.

2. Potom izvaditi bijelo meso i zajedno s mesnatom slaninom samljeti na mašini za mljevenje.

3. U smjesu od mljevenog mesa dodati jaje, peršin, curry, mrvice i začine po želji pa dobro izmiješati.

4. Mladu mrkvu očistiti i skuhati u slanoj vodi.

5. Pripremljenim nadjevom od mesa napuniti pile. Zatim mrkvu u komadu utisnuti u nadjev od mesa.

6. Kožu punjenog pileta pričvrstiti čačkalicama.

7. U odgovarajuću vatrostalnu posudu uliti mješavinu ulja i pileće juhe, a potom u nju staviti pile i premazati ga maslacom. Na kraju prekriti folijom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC 50 minuta. Ukloniti foliju i peći dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana