Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Luk očistiti i narezati na kocke, šampinjone na listove, a pelate samljeti.
2. Na malo ulja popržiti luk, dodati mljevenu junetinu te i nju kratko popržiti da promijeni boju. Potom dodati šampinjone, pelate, mljevenu papriku i začine po želji.
3. Pirjati na umjerenoj temperaturi uz povremeno dolijevanje vode po potrebi dok meso ne omekša, a višak tekućine ne ispari.
4. Posebno umutiti jaja, mlijeko i vrhnje.
5. Okruglu vatrostalnu posudu premazati maslacom. Tost natopiti smjesom od jaja i poredati po dnu vatrostalne posude.
6. Preko toga nanijeti nadjev od mesa i poravnati.
7. Nadjev posuti ribanim sirom. Preostali tost također natopiti smjesom od jaja i poredati preko sira.
8. Pripremljenu pitu odozgo preliti ostatkom smjese od jaja. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana