Preliveni som

by | 18 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 600 g fileta soma
  • 3 žumanjka
  • 4 dl biljnog vrhnja
  • prstohvat češnjaka u prahu
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 1 limun
  • 1 veća brokula
  • mješavina začina
  • bosiljak

Za pohanje:

  • 3 jaja
  • 200 g brašna
  • 3 dl ulja

Priprema:

1. Filete soma narezati na manje komade, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po želji.
2. Potom ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i peći na vrućem ulju dok ne porumene.
3. Brokulu natrgati na cvjetove i blanširati u vreloj vodi da omekša.
4. Posebno umutiti vrhnje, peršin, bosiljak, češnjak u prahu i začine po želji.
5. U nauljenu vatrostalnu posudu slagati red pohane ribe, zatim red cvjetova brokule i tako naizmjenično, dok se ne utroši pripremljeni materijal.
6. Pripremljeni složenac preliti smjesom od biljnog vrhnja. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana