Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Zelje očistiti od drški pa ga kratko kuhati u slanoj vodi da omekša. Zatim ga ocijediti od viška tekućine i nasjeckati.
2. U posudi pomiješati mlijeko, jogurt, ulje, jaja i malo soli po želji. Potom dodati mješavinu praška za pecivo, kukuruznog i pšeničnog brašna te dobro izmiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa.
3. Na kraju dodati izmrvljeni mladi sir i zelje pa polako promiješati.
4. Pravokutnu tepsiju nauljiti i posuti brašnom, a zatim u nju staviti pripremljenu smjesu.
5. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.
6. Pečenu zeljanicu ostaviti da se ohladi te je narezati na kocke.
Izvor: Dobra hrana