Kako do zdravih desni i bezbrižnog osmijeha bez dosadnog četkanja
Bakterije u zubnom plaku uzrokuju 95 % bolesti usne šupljine. Srećom, postoji praktično rješenje.Lumoral je svjetlom aktivirana otopina za oral...
Kako to izgleda kad se u kuhinji nađu slastičarska i estradna diva imali su prilike vidjeti i okusiti posjetitelji Super Konzuma u Splitu na cooking showu s Mirjanom Špoljar i Zoricom Kondžom.
Vrsna slastičarka i splitska pjevačica proteklu su subotu, naime, posjetiteljima zasladile dan pripremajući cupcakes s čokoladom i borovnicama te vafle s čokoladom i voćem.
Uz slatke zalogaje koje su Splićani s guštom degustirali, tražio se i savjet više.
Mirjana Špoljar, brand ambasadorica Zvijezda margarina i trostruka prvakinja Hrvatske u slastičarstvu, rado je Splićanima otkrila kako da im kolači ispadnu kao sa slike, a s pregršt je trikova kući otišla i Zorica Kondža koja je Mirjani asistirala u pečenju kolača.
“Čula sam danas pregršt dobrih savjet, a jedan je od njih i da se čokolada uvijek mora topiti na pari, nikad izravno na štednjaku, te da dno posude u kojoj se čokolada nalazi nikako ne smije doticati vodu”, izjavila je Zorica Kondža.
Mirjana Špoljar posjetiteljima je još otkrila i da s kolačima neće imati problema oni koji će se precizno pridržavati recepture, da margarin prije uporabe treba izvaditi barem sat vremena prije iz hladnjaka kako bi mu se temperatura postupno podigla na sobnu temperaturu, te da prethodno izrađeni margarin, prije nego što se spoji s ostalim namirnicama, treba pustiti da malo “odmori“ i postane mlačan, jer prevruć margarin može dovesti do stvaranja žilavog tijesta.
Recept kojim je Mirjana Špoljar, brand ambasadorica Zvijezdinih margarina, zasladila subotu Splićanima, pronađite u nastavku, a još slatkih inspiracija očekuje vas na portalu Slastistika.hr, i u emisiji “Kratko&Slatko“ četvrtkom od 18 sati na RTL-u.