Pureći medaljoni sa sirom

by | 21 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 600 g purećeg bijelog mesa
  • 2 žlice pesto umaka
  • 150 g mladog sira
  • 700 g krumpira
  • mješavina začina
  • ulje
  • 150 g majoneze
  • 1 dl vrhnja
  • mješavina začina, ulje

Priprema:

1. Pureće bijelo meso narezati na šnicle, istanjiti ih preko najlon vrećice tučkom za meso i začiniti po želji.
2. Mladi sir narezati na kocke veličine 4×4 cm.
3. Istanjene šnicle premazati pesto umakom. Na sredinu svake šnicle staviti kocku mladog sira, a zatim rubove mesa presavinuti prema sredini da se sliepe.
4. Oblikovane medaljone popeći na vrućem ulju sa slijepljenim rubovima okrenutima nadolje dok ne porumene, a potom ih okrenuti.
5. Krumpir oguliti i narezati na štapiće pa popržiti na vrućem ulju.
6. Pečene medaljone poslužiti uz pomfrit preliven mješavinom vrhnja i majoneze.

Izvor: Dobra hrana