BIVŠE KREATIVNE DIREKTORICE MARCA JACOBSA pokrenule vlastiti brend!

by | 7 studenoga, 2016

Luella Bartley je svoj cijenjeni status u svijetu mode potvrdila još 2008. British Fashion Award nagradom za dizajnericu godine. Njezin je mladi brend u to vrijeme bio jedan od najzanimljivijih na Tjednu mode u Londonu. Istovremeno, njezina kolegica Katie Hillier bavila se dizajnom nakita i radila za vlastiti brend Hillier London koji je kreirao nakit za Mulberry, Loewe, Marca Jacobsa, Stellu McCartney i niz drugih kuća. I iako su surađivale od kasnih devedesetih, prva službena zajednička suradnja dogodila se kada su 2013. angažirane kao kreativne direktorice Jacobsove podlinije Marc by Marc Jacobs.

Za Marc by Marc Jacobs dizajnirale su ukupno četiri kolekcije koje su bile medijski vrlo dobro popraćene i cijenjene od strane kritike. No, 2015. brend je zatvoren, a dizajnerice su odlučile krenuti u nekom drugom smjeru i, s obzirom na ugled koji im je donijela zajednička suradnja, odlučile su pokrenuti zajednički brend. Nazvale su ga jednostavno Hillier Bartley i za jesen 2015. predstavile svoju prvu kolekciju.

Prva je kolekcija bila inspirirana britanskim glazbenicima i supkulturama, a taj su neobičan stil i autentična engleska estetika preneseni i na njihove ostale kolekcije.

U početku nismo htjele raditi ništa osim kvalitetno krojenih kaputa,” rekla je Bartley jednom prilikom za “Telegraph”. “I iako to dobro funkcionira, htjele smo istražiti i ženstveniju stranu naših osobnosti.” To je urodilo savršenom ravnotežom između odijela i haljina te vrlo ženstvenih dugih kaputa inspiriranih kimonom – i Hillier Bartley je postao hit. Do sada su prikazale tri kolekcije, a njihova odjeća prodaje se u 14 gradova diljem svijeta.

IZVOR: Buro247.hr