Punjene tikvice

by | 25 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 8 mladih tikvica
  • 400 g mljevene junetine
  • 1 glavica luka
  • 1 mrkva
  • 50 g tarane (mrvice osušenog tijesta)
  • 5 dl soka od rajčica
  • 2 žlice brašna
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina
  • sol, papar

Priprema:

1. Luk sitno nasjeckati, a mrkvu naribati na krupno.
2. Na malo ulja popržiti luk, dodati mrkvu te i nju kratko popržiti.
3. Potom dodati mljevenu junetinu i nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
4. Kada je meso napola pirjano, dodati taranu i začine po želji pa pirjati dok svi sastojci ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari.
5. Tikvice oguliti, te sredinu izdubiti i izmiksati u blenderu.
6. Unutrašnjost tikvica napuniti pripremljenim nadjevom i zatvoriti kolutovima tikvica.
7. Posebno na malo ulja popržiti brašno, dodati sok od rajčica i malo vode pa kuhati dok se ne zgusne.
8. U umak od rajčica dodati izmiksane tikvice, punjene tikvice i začine po želji. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok tikvice ne omekšaju.

Izvor: Dobra hrana