6 nepisanih pravila ženskog prijateljstva

by | 27 ožujka, 2013

Znate li koja su to nepisana pravila ženskog prijateljstva? Zbog njih nećete biti kažnjeni ako ih prekršite, ali svakako vam takvo ponašanje okolina neće tolerirati, posebno ne prijateljica kojoj ste to napravili. Vodimo vas na još jedno utvrđivanje starog gradiva.

1. Njena simpatija

Na prijateljičinog dečka ili simpatiju ne smijete ni pomisliti! No, iako se vi možda nikada ne biste tako nabacivali, nažalost postoje djevojke koje bi, ali i one koje to nesvjesno rade. No, u većini slučajeva, takvo je očijukanje itekako namjerno, tako da se nikako nemojte ustručavati reći svojoj prijateljici što radi i da vam to jako smeta. Niste vi ta koja će ostaviti dojam ljubomorne i nesigurne osobe!

2. Uvijek prvo pitajte

To se prije svega odnosi na one djevojke koje žive sa svojom prijateljicom. Ako dijelite stan, to ne znači da dijelite apsolutno sve u njemu. Ulaženje u sobu, kopanje po stvarima, posuđivanje odjeće ili kozmetičkih proizvoda nije dozvoljeno bez prethodnog pitanja smijete li to. Također, ako pozivate nekoga u stan (dečka ili neku drugu prijateljicu), bilo bi lijepo da prethodno pitate cimericu o njenim pravilima.

3. Posuđivanje odjeće

Da se nadovežemo na prethodnu točku. Ako si već nešto posudila od svoje prijateljice, pravilo je da se ta stvar mora vratiti u stanju u kojem je bila. Dakle, bez mrlji, rupa i prepravaka. Isto vrijedi i za nju. U slučaju nezgode, odmah se ponudi popraviti štetu.

4. Iskrenost

Većinu ljudi laž može najviše uzrujati, bila ona mala ili velika. I dok potrgana majica nije razlog za prekid prijateljstva, laganje itekako može biti, posebno ako se često prakticira. Iz tog razloga, potrudite se biti što iskrenije jedna prema drugoj, pa čak i ako se radi o osjetljivim temama, poput one da ste saznali da je dečko vara. Koliko god ne znate način na koji da joj to kažete, puno će gora situacija biti ako kasnije dođe do nje da ste cijelo vrijeme znali i šutjeli. Ni vi ne biste voljeli da vaša prijateljica mirno gleda da netko radi budalu od vas.

5. No…

Iskrenost je vrlo bitna, no htjeli bismo vas upozoriti da to nikako ne znači da je sve dozvoljeno, posebno ne bezobrazluk ili vrijeđanje, čak ni za vrijeme svađe.

6. Vaši prijatelji

Često se zna dogoditi da svoju prijateljicu upoznate s društvom te ona odmah idući dan sve njih doda na Facebooku, zove na kavu ili se počne upucavati nekom vašem prijatelju, što zna biti jako iritantno. Ako dođe do toga, ne ustručavajte se napomenuti joj da vam to smeta, ali da to nikako ne znači da nije dobrodošla. Bolje i tako nego da je počnete gledati drugim očima, koliko će vam ići na živce. A ići će vam.

Izvor: index.hr