Zdravi trendovi: Ove tri namirnice svi će koristiti u 2025. godini
Zdravlje i prehrana postali su ključni fokus našeg života, a interes za prirodnim dodacima i inovativnim proizvodima raste iz godine u godinu.S...
Jedan od čestih problema u našim krajevima predstavljaju pijesak ili kamenac u bubrezima ili žuči. Problem je najčešće uzrokovan vodom i prehranom. Kako bismo pokušali izbjeći teške i invenzivne metode konvencionalne medicine, donosimo vam prokušani narodni recept za topljenje i izbacivanje kamenčića iz organizma.
Sastojci:
Priprema:
Limun dobro operite, i ako je prskan, očistite od kemikalija. To možete napraviti mješavinom za čišćenje voća, a recept za smjesu i proceduru možete naći ovdje. Nakon što limun očistite, narežite ga na komadiće i sameljite u blenderu ili nekom drugom stroju što sitnije, a korijen peršina ogulite, narežite na komadiće i sameljite kao i limun. Sve pomiješajte i dodate med, maslinovo ulje i šećer u prahu. Sastojke miješajte tako dugo dok se smjesa u potpunosti ne izjednači.
Za probleme s kamencem u bubregu i žuči potrebno je uzimati jednu jušnu žlicu smjese ujutro na tašte i navečer pred spavanje. Smjesu je potrebno držati u hladnjaku cijelo vrijeme u staklenoj boci zato što je kvarljiva. Za rješavanje većine problema s pijeskom ili kamencem u bubrezima i žuči potrebno je popiti dvije navedene mjerice. (Nakon što potrošite prvu, napravite još jednu smjesu zato što je kvarljiva te se radi po mjeri od 250 g po sastojku). Smjesa je osmišljena i isprobana u svrhu otapanja kamenčića i vrlo je djelotvorna.
Smjesa je finog okusa, a njezin sastav jako je zdrav i za druge namjene, te ga i drugi ukućani mogu koristiti usporedno s osobom koja boluje od kamenaca. Važno je napomenuti da za vrijeme terapije treba piti što više tekućine, i to najbolje vode.
Izvor: zdravljebezdoktora.com | torteikolacici.com