3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Za koru:
Za kremu:
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg pa postepeno dodavati šećer i ocat, neprestano muteći.
2. Od pripremljene smjese u zagrijanoj pećnici na 170 ºC ispeći biskvit.
Krema:
1. Pomiješati 2 dl mlijeka, žumanjke, puding od čokolade, gustin i šećer te dobro izmiješati.
2. Preostalo mlijeko ostaviti da proključa. Potom u njega dodati pripremljenu smjesu i kuhati dok se ne zgusne.
3. Pred kraj kuhanja dodati 100 g čokolade za kuhanje i mliječnu čokoladu pa je uz neprestano miješanje otopiti.
4. U ohlađenu smjesu dodati margarin i izmiksanu bananu te umutiti mikserom.
5. Zatim dodati šlag od slatkog vrhnja, nabubrenu želatinu i promiješati.
6. Pečeni biskvit vratiti u kalup i preko njega nanijeti polovinu kreme, zatim ukrug poslagati banane u komadu i preliti ih preostalom kremom.
7. Ohlađenu tortu preliti glazurom od preostale čokolade.
Izvor: Dobra hrana