Pureći ražnjići s paprikom

by | 2 travnja, 2013

Sastojci:

  • 1 kg purećeg bijelog mesa
  • 2 crvene paprike
  • 500 g šampinjona
  • 250 g cherry rajčica
  • 1/2 žličice crvene paprike
  • prstohvat češnjaka u prahu
  • prstohvat curryja
  • 1 dl ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Pureće bijelo meso narezati na trake širine 4 cm, a dužine 15 cm.
2. Paprike očistiti od sjemenki i peteljki pa narezati na kocke, a šampinjone na četvrtine.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati crvenu mljevenu papriku, češnjak, curry i začine po želji. Dodati ulje i dobro izmiješati.
4. Pureće šnicle natopiti pripremljenom marinadom i ostaviti ih da odstoje u hladnjaku.
5. Odstajale šnicle ocijediti. Zatim uzeti traku mesa i valovito je nanizati na ražnjić tako da se između svakog zavoja nabode kocka paprike. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još ražnjića.
6. U tavi na malo ulja popržiti pripremljene ražnjiće da porumene.
7. Potom na masnoći od mesa popeći šampinjone i cherry rajčice, te začiniti po želji.
8. Gotove ražnjiće poslužiti uz prilog od povrća.

Izvor: Dobra hrana