Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Za dekoraciju:
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Postepeno dodavati 50 g šećera muteći sve vrijeme.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom. Dodati snijeg od bjelanjaka i promiješati.
3. Na kraju dodati brašno, gustin i promiješati.
4. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i u njega uliti pripremljenu smjesu. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC.
Krema:
1. Želatinu preliti sa 8 žlica vode i ostaviti na nabubri.
2. Mlako mlijeko pomiješati sa žumanjcima, šećerom i vanilin šećerom. Dodati sitni sir, želatinu, šlag od slatkog vrhnja i promiješati.
3. Jagode narezati na ploške te dodati u pripremljenu kremu.
Završni postupak:
1. Pečeni biskvit vratiti u kalup i preko njega nanijeti kremu.
2. Crveni preljev za kolače pripremiti prema uputama s vrećice i preliti preko kreme.
Izvor: Dobra hrana