Donosimo vam recept za glavno jelo – paprike punjene piletinom
Sastojci:
4 veće crvene paprike
400 g pilećeg bijelog mesa
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
4 žlice krušnih mrvica1 jaje
1 žlica sjeckanog peršina
5 dl soka od rajčica
0,5 dl ulja
2 žlice brašna
mješavina začina, papar
Priprema:
1. Pileće bijelo meso samljeti na mašini za mljevenje, a luk i češnjak što sitnije isjeckati.
2. Crvene paprike izdubiti i očistiti od sjemenki.
3. Pomiješati mljeveno meso, luk i češnjak, jaje, mrvice i začine po želji. Sve sastojke dobro izmiješati.
4. Pripremljenom smjesom napuniti paprike. Zatim ih narezati na prstenove debljine 4 cm.
5. Punjene prstenove paprika popržiti na vrućem ulju s obje strane da meso porumeni.
6. Posebno u posudi na malo ulja popeći brašno, a potom dodati sok od rajčica i malo vode po potrebi da se dobije rjeđi umak.
7. U umak dodati pečene, punjene paprike, začine po želji i kuhati na umjerenoj temperaturi dok paprike ne omekšaju.