JE LI ISTINA da žene ovoliko puta pomisle na seks?

by | 27 srpnja, 2017

Česta je zabluda da su muškarci ti koji stalno misle samo na seks, ili skoro samo na seks, dok su žene čedne, stidljive i većinu misli im zaokupljaju obveze (posao, kuća, dječica, tisuću i jedna stvar koju treba pozavršavati) i poneke ženske „zvrčkice“ (kozmetika, kava i slično). Međutim, i žene misle na seks – i to često.

Sanjare li žene o seksu? Da, često. Krate li dosadne poslovne sastanke razmišljanjem o seksu? Da – ne svaki put, bit će tu i razmišljanja o shoppingu, fenomenalnim cipelicama koje su vidjele, kao i o raznoraznim obvezama koje veze s tim poslovnim sastankom nemaju, ali će definitivno biti i misli o seksu. Ako taj poslovni sastanak djeluje kao nešto beskorisno, a otegne se u beskraj, svakakvih misli će tu biti.

A ako je žena u vezi? Hoće li sanjariti o seksu sa svojim dragim? O, da, i to dosta. Bit će tu i fantazija o nekom drugom muškarcu, postojećem ili izmišljenom, ali će, u velikom broju slučajeva, glavnu ulogu u seksi sanjarenju žene imati baš njezin dragi. Nije isključeno ni fantaziranje o stvarima od kojih će dotična dama pocrvenjeti, kao ni o stvarima koje se nikada ne bi usudila predložiti (ili o onima koje nikada ne bi stvarno željela isprobati, ali je privlače pa ponekad zamišlja kako bi to izgledalo).

I, što se onda događa? Kako to da se takva razmišljanja ne primijete, i da na kraju dana seksa ipak ne bude? Ne primijete se jer žena neće dopustiti da se primijete – svakako neće usred spomenutog poslovnog sastanka pričati o seksi maštarijama, niti će ih dijeliti s kolegama s posla. Svoje misli te vrste zadržat će za sebe i potrudit će se da djeluje dovoljno smireno i pribrano tako da se ne može naslutiti o čemu razmišlja.

A na kraju dana? Dok s posla dođe kući i pozavršava sve obveze koje tamo ima, žena će nerijetko fizički biti previše umorna da poduzme bilo što povodom onoga o čemu je maštala tijekom dana, baš kao što je i muškarac često nakon napornog dana preumoran za seks. A da su se našli u neko ranije doba dana, prije nego što su oboje postali suviše iscrpljeni, i da su tada imali dovoljno slobodnog vremena… Ovdje se diskretno povlačimo.

Poanta ovog teksta? To što žena navečer kaže da je umorna i samo zaspi uopće ne znači da ne želi voditi ljubav (kad bi samo imala snage za to!) niti da o tome često ne sanjari tijekom dana. Sanjari, i to u najvećem broju slučajeva baš o svom dragom.