Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Za biskvit:
Za kremu:
Za dekoraciju:
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati mješavinu šećera u prahu i vanilin šećera muteći dok se šećer ne otopi.
2. Zatim dodati kokos i polako promiješati.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje i uliti u njega polovinu pripremljene smjese. Sušiti u zagrijanoj pećnici na 150 ˚C 60 min. Od preostalog materijala ispeći još jedan biskvit.
4. Pečeni biskvit uzdužno prerezati dva puta kako bi se dobilo ukupno 6 kora.
Krema:
1. Posebno pomiješati žumanjke i šećer pa kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Potom dodati izlomljenu čokoladu i miješati da se otopi.
2. Ohlađenu kremu od čokolade pomiješati s umućenim maslacom, dodati malo ruma i umutiti mikserom.
Završni postupak:
1. Kore premazati pripremljenom kremom i naslagati ih jednu na drugu.
2. Nadjevenu tortu premazati šlagom od slatkog vrhnja i ukrasiti otopljenom čokoladom.
Izvor: Dobra hrana