Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Pomiješati 2 dl mlakog mlijeka, šećer, žličicu brašna i svjež kvasac. Potom izmiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. Posebno pomiješati polovinu brašna, nadošao kvasac, preostalo mlijeko, ulje, jogurt i malo soli po želji. Sastojke ručno izmiješati, a zatim postupno dodavati preostalo brašno i ručno mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto.
3. Zamiješeno tijesto ostaviti da nadođe.
4. Šunku te crvenu i zelenu papriku narezati na kockice. Zatim narezane sastojke pomiješati s izmrvljenim sirom, jednim jajetom i promiješati.
5. Nadošlo tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm. Potom ga narezati na pravokutnike (8×6 cm).
6. Bočne strane pravokutnika malo savinuti prema unutra, a vrhove slijepiti da se dobije izgled lađe. Na isti način oblikovati i preostalo tijesto.
7. Unutrašnjost lađa napuniti pripremljenim nadjevom a rubove premazati umućenim jajetom. Poslagati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC.
Izvor: Dobra hrana