Pita s hrenovkama

by | 11 travnja, 2013

Sastojci:

  • 400 g lisnatog tijesta
  • 4 pileće hrenovke
  • 100 g kukuruza šećerca
  • 100 g mrkve
  • 100 g mladog graška
  • 200 g feta sira
  • 4 jaja
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 1 dl vrhnja (za kuhanje)
  • 3 dl mlijeka
  • 4 žlice ulja
  • mješavina začina

Priprema:

1. Pileće hrenovke skuhati i narezati na kolutove.
2. Mrkvu narezati na kockice te ju zajedno s graškom i kukuruzom šećercem skuhati u slanoj vodi.
3. Posebno umutiti jaja, vrhnje, mlijeko, prašak za pecivo i začine po želji. Dodati izmrvljeni feta sir i polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
4. Lisnato tijesto istanjiti na debljinu od 5 mm, a potom okruglim zupčastim nožem oblikovati pravokutnik veličine tepsije.
5. Tepsiju nauljiti i u nju prebaciti oblikovano lisnato tijesto.
6. Preko tijesta rasporediti kolutove hrenovki i skuhano povrće te sve preliti pripremljenom smjesom od sira. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana