Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Luk sitno nasjeckati i popržiti na malo ulja.
2. Zatim dodati mljeveno meso te i njega kratko popržiti. Pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok meso ne omekša. Pred kraj pirjanja dodati kečap, začine po želji i promiješati.
3. Sir naribati na krupno.
4. Posebno umutiti jaja, mlijeko i vrhnje.
5. Uzeti dvije kore za pitu, poprskati s malo ulja i složiti jednu na drugu. Preko druge kore nanijeti četvrtinu nadjeva od mesa pa ga ravnomjerno rasporediti i prekriti trećom korom. Potom posuti četvrtinom ribanog sira i malo origana te preklopiti četvrtom korom. Isti postupak nadjevanja ponoviti još jednom i završiti praznom korom. Pažljivo zarolati kore i staviti nakratko u zamrzivač da se stegnu. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još jednu roladu.
6. Stegnutu roladu narezati na komade debljine 3,5 cm.
7. U nauljeni pleh poslagati pripremljene rolade tako da se na rubovima dodiruju kako se ne bi odmotale. Svaku roladu preliti žlicom pripremljene smjese od jaja. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana