Nemate dovoljno vremena da pripremite ručak kakav želite za svoju obitelj? U ovakvim situacijama, uvijek je dobro da u kuhinji imate nekoliko namirnica koje će vam osigurati brz, ali ukusan obrok.
Rajčica
Bez obzira je li sezona ili nije, rajčicu možete uvijek imati kod kuće – svježu, u tetrapaku, konzervi ili staklenoj boci. Od brze juhe od rajčica, ukusnih brusketa ili tjestenine, rajčice možete koristiti i za razne umake za mnoga jela i variva.
Grah u konzervi
Brzo se priprema i savršen je u kombinaciji s povrćem, a možete ga i napraviti posebno, za salatu. Ako imate malo više vremena, od konzerviranog graha možete napraviti klasično varivo. Još jedan zanimljiv obrok dobit ćete ako grah pripremite na pirjanom luku i dodate, na primjer, brokulu. Na sve to dodajte špagete, naribajte preko parmezana i uživajte u ukusnom jelu.
Panceta
Panceta je mnogima ljepša i ukusnija od slanine. Probajte je dodati u bilo koje varivo i sigurno ćete primijetiti razliku u okusu. Ipak, najukusnija je kada se malo poprži i jede u kombinaciji s povrćem i tjesteninom.
Kremasti sir
Lako se topi, te je odličan za pripremu umaka, a savršen je za svježi kruh. Može vam poslužiti i za pripremu pire krumpira, te je uvijek dobro da ga imate u hladnjaku.
Jaja
Na koji god način da ih pripremite, ona su svakako gotova za nekoliko minuta. Idealan su obrok za svako doba dana i mogu se kombinirati s više vrsta namirnica. Ako ste u velikoj žurbi, a želite pojesti nešto toplo, na tost kruhu otopite sir, preko stavite neko povrće, malo šunke i naribajte kuhano jaje.