Jedini recepti za variva koji vam neće dosaditi ove zime
Zima je idealno vrijeme za topla, mirisna variva kao savršen obrok. Ipak, valja ih znati i dobro pripremiti da bi bila ukusna.A što kad ponesta...
Pogledajte koje tri zelene namirnice su jako zdrave i mogu se nabaviti u proljeće.
Šparoga liječi mamurluk
Sadrži čak 70 posto preporučene dnevne količine vitamina K (važnog za pravilnu apsorpciju kalcija u kostima) i 20 posto preporučene dnevne doze vitamina A (jača imunološki sustav). Odličan su izvor proteina i folne kiseline, te prirodan lijek za mamurluk.
Zelena salata = antioksidansi
Zelena salata koja se uzgaja izvan sezone puna je štetnih kemijskih spojeva, koji mogu narušiti funkcije štitne žlijezde. Zelena salata uzgajana u proljeće obiluje antioksidansima, vlaknima, vitaminima K i C, te folnom kiselinom.
Mladi luk ublažava alergiju
Sadrži kvercetin, antioksidans koji djeluje kao antihistaminik i ublažava simptome sezonskih alergija. Kvercetin također regulira krvni tlak, te smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti.
Izvor: ljepota.ba