3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za krafne:
Za kremu od malina:
Za kremu od čokolade:
Priprema:
Krafnice:
1. U posudu uliti vodu i ulje, dodati prstohvat soli i ostaviti da proključa.
2. Zatim maknuti sa štednjaka, dodati brašno i kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se smjesa ne zgusne.
3. Zgusnutu smjesu ostaviti da se ohladi, a zatim dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom. Na kraju dodati prašak za pecivo i dobro izmiješati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje. Pripremljenu smjesu staviti u slastičarsku vrećicu i pomoću nje na papir za pečenje istiskivati hrpice kreme tako da između svake ostane 2 cm razmaka. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
5. Pečene krafne ostaviti da se ohlade, a potom ih poprečno prerezati napola.
Krema od malina:
1. U manjoj posudi pomiješati 4 dl mlijeka i šećer, te ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko i puding od vanilije, uliti u proključalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati maslac i maline pa umutiti mikserom.
Krema od čokolade:
1. Puding pripremiti na isti način kao kod kreme od malina, samo na kraju dodati otopljenu čokoladu i promiješati.
Završni postupak:
1. Ohlađene krafnice pomoću vrećice napuniti kremom od malina i čokolade, a zatim ih preklopiti i posipati šećerom u prahu.
Izvor: Dobra hrana