Krafnice s malinama i čokoladom

by | 19 travnja, 2013

Sastojci:
Za krafne:

  • 4 dl vode
  • 2 dl ulja
  • prstohvat soli
  • 12 žlica brašna
  • 5 jaja
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 50 g šećera u prahu

Za kremu od malina:

  • 2 pudinga od vanilije
  • 5 dl mlijeka
  • 5 žlica šećera
  • 150 g maslaca
  • 300 g malina

Za kremu od čokolade:

  • 2 pudinga od čokolade
  • 5 dl mlijeka
  • 5 žlica šećera
  • 150 g maslaca
  • 100 g čokolade za kuhanje

Priprema:

Krafnice:

1. U posudu uliti vodu i ulje, dodati prstohvat soli i ostaviti da proključa.
2. Zatim maknuti sa štednjaka, dodati brašno i kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se smjesa ne zgusne.
3. Zgusnutu smjesu ostaviti da se ohladi, a zatim dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom. Na kraju dodati prašak za pecivo i dobro izmiješati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje. Pripremljenu smjesu staviti u slastičarsku vrećicu i pomoću nje na papir za pečenje istiskivati hrpice kreme tako da između svake ostane 2 cm razmaka. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
5. Pečene krafne ostaviti da se ohlade, a potom ih poprečno prerezati napola.

Krema od malina:

1. U manjoj posudi pomiješati 4 dl mlijeka i šećer, te ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko i puding od vanilije, uliti u proključalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati maslac i maline pa umutiti mikserom.

Krema od čokolade:

1. Puding pripremiti na isti način kao kod kreme od malina, samo na kraju dodati otopljenu čokoladu i promiješati.

Završni postupak:

1. Ohlađene krafnice pomoću vrećice napuniti kremom od malina i čokolade, a zatim ih preklopiti i posipati šećerom u prahu.

Izvor: Dobra hrana