Kolač s bananama

by | 20 travnja, 2013

Sastojci:

  • 5 bjelanjaka
  • 125 g šećera
  • 150 g mljevenih oraha
  • 1,5 žlice brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo

Krema:

  • 5 žumanjaka
  • 120 g šećera
  • 2 pudinga od vanilije
  • 1 žlica gustina
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 8 dl mlijeka
  • 150 g margarina
  • 300 g banana
  • 100 g eurokrema
  • 2 šlaga

Priprema:

Biskvit:

1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne otopi.
2. Dodati orahe, brašno i prašak za pecivo i polako promiješati.
3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i uliti u nju pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj pećini na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Ohlađenu koru prerezati uzdužno napola.

Krema:

1. U posudu uliti 6 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od vanilije, žumanjcima, gustinom i vanilin šećerom. Uliti u proključalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu kremu dodati omekšani margarin i umutiti.
4. Kremu podeijliti na dva dijela pa u jedan dio umiješati eurokrem, a u drugi sjeckane banane i promiješati.

Završni postupak:

1. Prvu koru premazati kremom od banana i poravnati. Zatim nanijeti kremu od eurokrema i preklopiti drugom korom.
2. Pripremljeni kolač premazati šlagom.

Izvor: Dobra hrana