Sarmice od blitve sa sojom

by | 23 travnja, 2013

Sastojci:

  • 2 vezice blitve
  • 120 g ljuspica soje
  • 1 glavica luka
  • 3 mrkve
  • 100 g celera
  • 70 g riže
  • 1 dl soka od rajčica
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 1 dl ulja
  • 2 žlice brašna
  • 1 dl vrhnja
  • mješavina začina
  • papar

Priprema:

1. Listove blitve preliti proključalom vodom i ostaviti da omekšaju. Zatim ih ocijediti od viška tekućine.
2. Luk narezati na kockice, a mrkvu i celer naribati na krupno.
3. Ljuspice soje preliti proključalom vodom i pričekati da nabubre pa ih ocijediti od viška tekućine.
4. Na malo ulja popržiti luk, mrkvu i celer. Dodati rižu i pirjati uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
5. Kada riža omekša, dodati ljuspice soje, sok od rajčica, mljevenu papriku i začine po želji te kratko prokuhati.
6. Na svaki list blitve staviti žlicu nadjeva od soje i zaviti u sarmu.
7. Posebno na ulju popržiti brašno i dodati začine. Zatim postepeno dolijevati vodu i miješati dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati vrhnje i začine po želji.
8. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati sarmice. Preliti ih pripremljenim umakom od začina i zapeći.

Izvor: Dobra hrana