Tikvice s tunjevinom

by | 24 travnja, 2013

Sastojci:

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 4 jaja
  • 150 g brašna
  • 1 konzerva tunjevine
  • 2 mrkve
  • 80 g majoneze
  • 100 g kiselih krastavaca
  • 50 g zelenih maslina bez koštica
  • 1/4 poriluka
  • 2 dl tartar umaka
  • mješavina začina
  • ulje, sol

Priprema:

1. Tikvicama odrezati vrh pa ih pomoću noža narezati na tanke listove. Potom ih posoliti i ostaviti da omekšaju.
2. Omekšane tikvice uvaljati u brašno, zatim u 2 umućena jaja, te jedan po jedan list peći na vrućem ulju dok ne porumeni. Vaditi ih na papirnati ubrus kako bi upio suvišnu masnoću i prekriti ih krpom da omekšaju.
3. Mrkvu i jaja skuhati i naribati na krupno.
4. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne masnoće, a kisele krastavce, masline i poriluk što sitnije nasjeckati.
5. Pomiješati tunjevinu, krastavce, poriluk, masline, mrkvu, jaja i majonezu. Dodati začine po želji i promiješati.
6. Svaki list pohane tikvice premazati s malo pripremljenog nadjeva pa zarolati i pričvrstiti čačkalicom.
7. Rolane tikvice preliti tartar umakom.

Izvor: Dobra hrana