Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Tikvicama odrezati vrh pa ih pomoću noža narezati na tanke listove. Potom ih posoliti i ostaviti da omekšaju.
2. Omekšane tikvice uvaljati u brašno, zatim u 2 umućena jaja, te jedan po jedan list peći na vrućem ulju dok ne porumeni. Vaditi ih na papirnati ubrus kako bi upio suvišnu masnoću i prekriti ih krpom da omekšaju.
3. Mrkvu i jaja skuhati i naribati na krupno.
4. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne masnoće, a kisele krastavce, masline i poriluk što sitnije nasjeckati.
5. Pomiješati tunjevinu, krastavce, poriluk, masline, mrkvu, jaja i majonezu. Dodati začine po želji i promiješati.
6. Svaki list pohane tikvice premazati s malo pripremljenog nadjeva pa zarolati i pričvrstiti čačkalicom.
7. Rolane tikvice preliti tartar umakom.
Izvor: Dobra hrana