“Sasvim iskreno” je novi podcast dviju terapeutkinja o stvarima koje nas sve ponekad muče
Novi podcast Sasvim iskreno, koji su pokrenule dvije uspješne terapeutkinje s dugogodišnjim iskustvom – Dubravka Fazlić i Teodora Delić, mjesto je ...
Prepoznatljivi okus luk duguje sumporu koji apsorbira iz zemlje. Kada ga jedete sirovog, luk ima ljuti okus, a kuhanjem postaje slatkast. Ipak, luk oslobađa i enzim koji iz sumpora proizvodi supstancu sličnu sulfatnoj kiselini koja nadražuje oči.
Da bi vas oči peckale što manje, morate znati kako to i raditi.
Prvo, koristite što oštriji nož – tupi će oštetiti dijelove luka i na taj način će se osloboditi i više enzima.
Stavite prije sjeckanja luk na sat vremena u hladnjak – niska temperatura će usporiti aktivnost enzima koji proizvodi nadražujuće supstancije.
Pomoći će i ako oštricu noža namažete sokom limuna koji ublažava djelovanje sumpornih komponenti luka, kako piše superzena.rs