ZA OVE NAMIRNICE bilo bi dobro da ih izbjegavate

by | 23 rujna, 2018
FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Namirnice mogu biti hrana i lijek, no jednako tako i otrov za organizam. Pritom ne mislimo na one očite poput otrovnih gljiva ili riba, nego na svakodnevne namirnice koje našem tijelu nanose daleko više štete nego što imaju koristi.

Stoga evo što biste trebali izbjegavati u širokom luku:

Bijeli kruh – napravljen je od rafiniranog i obrađenog brašna koje onda ostaje bez minerala, vitamina i nutritivnih vrijednosti. Povećanje težine, oštećenje štitne žlijezde i želuca samo su neke od posljedica, stoga radije birajte crni kruh.

Gazirana pića – gazirana pića i sokovi jedni su od najvećih neprijatelja našeg organizma. Loše utječu na kožu, razinu šećera u krvi, hormone i raspoloženje.

Hot dog – neki znanstvenici su čak usporedili učinak koji ima jedenje hot doga s učinkom koje ima pušenje cigareta.

Konzervirani umak od rajčice – skriveni izvor šećera, a nikada vam ne bi palo na pamet da može voditi do povećanja rizika od pretilosti, dijabetesa, srčanih bolesti i karijesa.

Margarin – za margarin često kažu da je najgora stvar koju možete pojesti. Povećava razinu kolesterola, oštećuje srce i krvne žile.

Suhomesnati proizvodi – zimska salama, šunka, pršut i ostale salame, prepune su aditiva, nitrata i konzervanasa. Sve te supstancije mogu povećati rizik od raka, srčanih bolesti i dijabetesa.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR