Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Za tijesto:
Za nadjev:
Tijesto:
1. U manjoj posudi pomiješati polovinu mlakog mlijeka, šećer, svjež kvasac i žlicu brašna te dobro izmiješati da ne ostanu grudice.
2. U posudi pomiješati polovinu brašna, nadošao kvasac, preostalo mlijeko, margarin, bjelanjke i malo soli po želji. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i mijesiti dok se tijesto ne počne odvajati od prstiju. Zamiješeno tijesto ostaviti na toplom da nadođe.
Nadjev:
1. Špinat skuhati u slanoj vodi pa ga ocijediti i nasjeckati.
2. Pomiješati sir, žumanjke, špinat i malo soli po želji.
Završni postupak:
1. Nadošlo tijesto podijeliti na kuglice. Svaku kuglicu istanjiti kao palačinku. Potom je premazati s malo nadjeva i zarolati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još rolica.
2. Rolice saviti ukrug (da dobiju izgled puža), a potom ih kuhinjskim škarama zarezati na nekoliko mjesta.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje, u njega poslagati pripremljene pužiće i premazati ih umućenim jajetom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana