Pužići od špinata

by | 2 svibnja, 2013

Sastojci:
Za tijesto:

  • 600 g glatkog brašna
  • 2,5 dl mlijeka
  • 2 bjelanjka
  • 1 jaje
  • 1 žličica šećera
  • 1/2 kocke svježeg kvasca
  • 100 g margarina
  • sol

Za nadjev:

  • 400 g svježeg sira
  • 2 žumanjka
  • 300 g špinata
  • sol

Tijesto:

1. U manjoj posudi pomiješati polovinu mlakog mlijeka, šećer, svjež kvasac i žlicu brašna te dobro izmiješati da ne ostanu grudice.
2. U posudi pomiješati polovinu brašna, nadošao kvasac, preostalo mlijeko, margarin, bjelanjke i malo soli po želji. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i mijesiti dok se tijesto ne počne odvajati od prstiju. Zamiješeno tijesto ostaviti na toplom da nadođe.

Nadjev:

1. Špinat skuhati u slanoj vodi pa ga ocijediti i nasjeckati.
2. Pomiješati sir, žumanjke, špinat i malo soli po želji.

Završni postupak:

1. Nadošlo tijesto podijeliti na kuglice. Svaku kuglicu istanjiti kao palačinku. Potom je premazati s malo nadjeva i zarolati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još rolica.
2. Rolice saviti ukrug (da dobiju izgled puža), a potom ih kuhinjskim škarama zarezati na nekoliko mjesta.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje, u njega poslagati pripremljene pužiće i premazati ih umućenim jajetom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana