Punjena piletina na žaru

by | 3 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 1 pileće bijelo meso
  • 2 žlice senfa
  • 1/2 manje brokule
  • 120 g svježeg sira
  • 4 mlade tikvice
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • mješavina začina, sol

Način pripreme:

1. Pileće bijelo meso odvojiti od kostiju tako da se od jednog bijelog mesa dobiju dvije veće šnicle. Šnicle poprečno zarezati i otvoriti, a potom ih začiniti po želji i premazati senfom.
2. Brokulu natrgati na cvjetove i skuhati u slanoj vodi. Zatim ju ocijediti.
3. Svježi sir narezati na 4 šnite.
4. Na svaku šniclu od bijelog mesa staviti cvijet brokule i šnitu svježeg sira i preklopiti. Rubove šnicle istanjiti tučkom za meso da se slijepe. Na isti način napuniti preostale šnicle pa ih premazati uljem.
5. Roštilj prethodno pripremiti i pričekati da ostane žar. Potom na njega spuštati punjenu piletinu i peći je dok ne porumeni.
6. Tikvice zajedno s korom narezati na ploške, blago posoliti te ih ispeći u vrućem ulju.
7. Pečenu piletinu poslužiti uz tikvice.

Izvor: Dobra hrana