Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
Način pripreme:
1. Pileće bijelo meso odvojiti od kostiju tako da se od jednog bijelog mesa dobiju dvije veće šnicle. Šnicle poprečno zarezati i otvoriti, a potom ih začiniti po želji i premazati senfom.
2. Brokulu natrgati na cvjetove i skuhati u slanoj vodi. Zatim ju ocijediti.
3. Svježi sir narezati na 4 šnite.
4. Na svaku šniclu od bijelog mesa staviti cvijet brokule i šnitu svježeg sira i preklopiti. Rubove šnicle istanjiti tučkom za meso da se slijepe. Na isti način napuniti preostale šnicle pa ih premazati uljem.
5. Roštilj prethodno pripremiti i pričekati da ostane žar. Potom na njega spuštati punjenu piletinu i peći je dok ne porumeni.
6. Tikvice zajedno s korom narezati na ploške, blago posoliti te ih ispeći u vrućem ulju.
7. Pečenu piletinu poslužiti uz tikvice.
Izvor: Dobra hrana