Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Sastojci:
Priprema:
1. U posudu uliti 8 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa. Potom dodati griz i miješati dok se ne zgusne.
2. U topao griz dodavati jedno po jedno žumanjke i mutiti mikserom.
3. U ohlađen griz dodati omekšani margarin i umutiti mikserom.
4. Ananas narezati na kocke, a jagode na kolutove.
5. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, a jednu trećinu ostaviti za premazivanje torte. U preostali dio šlaga dodati ananas i jagode pa polako promiješati.
6. Piškote natopiti sokom od ananasa i njima prekriti dno pladanj za tortu. Premazati ih trećinom kreme i nanijeti trećinu šlaga s voćem. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti piškotama.
7. Piškote premazati preostalim šlagom od slatkog vrhnja i ukrasiti po želji.
Izvor: Dobra hrana