Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Luk očistiti i nasjeckati na kockice, pelate rajčice izmiksati, a kupus naribati.
2. Ljuspice soje preliti proključalom vodom da omekšaju, a potom ih procijediti.
3. Na malo ulja popeći luk pa dodati pelate i ljuspice soje. Pirjati na umjerenoj temperaturi dolijevajući vodu po potrebi 10 min. Zatim dodati grah i začine po želji te sve zajedno kratko prokuhati kako bi višak tekućine ispario.
4. Krumpir oguliti i narezati na štapiće, a zatim ispržiti u vrućem ulju.
5. Tortilje prekriti listovima salate, premazati nadjevom od soje, nanijeti malo pomfrita i kupusa pa preklopiti.
Izvor: Dobra hrana